Sjamanendrum bouwen Alkmaar

Alle thema’s

Een sjamanendrum bouwen: een innerlijke reis naar jezelf

Drummen is een krachtige manier om met jezelf en de wereld om je heen in contact te komen. Het ritme van de drum kan je helpen om te ontspannen, te focussen en je creativiteit te ontplooien. Sjamanendrums zijn speciaal ontworpen om te helen en te transformeren. Ze worden al eeuwenlang gebruikt door sjamanen in verschillende culturen.
In deze blogpost vertel ik je meer over het bouwen van een sjamanendrum in Amsterdam.

De workshop

De workshop vindt plaats op een prachtige groene locatie in het Westerpark. We werken in kleine groepen van 8 tot 10 personen. Workshop begint met een introductie over de geschiedenis en de betekenis van sjamanendrums. Vervolgens gaan we aan de slag met het kiezen van de materialen voor de drum. We kiezen het frame en de huid voor het bespannen van de drum. En doen dit met ons hart, zodat de drum een persoonlijke betekenis krijgt.

Het drum ritueel

Na het kiezen van de materialen maken we contact met de essentie van het materiaal, door middel van een ritueel. In het ritueel spreken we de boom en het dier toe. We vragen hen om hun energie en kracht aan de drum te geven. De rest van de ochtend is er voor het voorbereiden van het bouwen in de middag.

Sjamanendrum bouwen Haarlem

’s Middag gaan we eindelijk aan de slag met het bouwen van de drum. Iedereen werkt samen en helpt elkaar om de drum te voltooien. Het bouwen van een sjamanendrum is dan ook een intensieve ervaring. Een reis naar het zelf.

De innerlijke reis

Tijdens het bouwen van de drum kom je in contact met je innerlijke wereld. Je leert om te luisteren naar je hart en om je creativiteit te ontplooien. Het bouwen van een sjamanendrum is een manier om te helen en te transformeren. En helpt je om blokkades op te heffen en je potentieel te ontsluiten.

De resultaat

Aan het eind van de workshop heb je je eigen sjamanendrum gebouwd. Een drum die speciaal voor jou is gemaakt. De drum die speciaal voor jou is gemaakt. Daarom een drum die je helpt om te ontspannen, te focussen en je creativiteit te ontplooien. Dus de drum die je helpt om met jezelf en de wereld om je heen in contact te komen.

Conclusie

Bouwen van een sjamanendrum is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. Een ervaring die je kan helpen om te groeien en te transformeren. Meer weten? lees hier meer of geef je hier op voor de volgende training.

Sjamanendrum bouwen Utrecht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *