de Poldersjamaan bouwt

Over mij

PETER DE HAAN

Ik ben Peter de Haan, de poldersjamaan. Al meer dan 30 jaar actief in het sjamanistische veld. Je kent mij misschien nog van sjamaan.nl Veel mensen daar ontmoet in de groepen die ik organiseer. Bouw met deze mensen ook al heel lang sjamanendrums en leer ze dat de drum meer is dan zijn vorm. Dat ook voor de drum geldt: “alles is Spirit”. Neem je graag mee naar de natuurlijke flow waar je leeft vanuit vertrouwen.

De polderSJAMAAN

Mijn kwaliteit is je mee te nemen naar de wereld van de sjamaan. Je te laten ervaren in ritueel en ceremonie wat die sjamaan beweegt en te ervaren wat dat voor jouw kan betekenen. Naast boeiende voorbeelden uit de praktijk is de stem en de drum een belangrijk hulpmiddel. Ik kijk naar dat sjamanistisch veld vanuit de wetenschap dat alles veranderd, dus ook dat veld. Wat was het verhaal, wat is er te ontdekken, ga je mee op onderzoek? Belangrijkste wat ik geleerd hebt, is dat alles hier en nu afspeeld, dat is de reden dat “De Poldersjamaan” mijn geuzenaam geworden is.

DE DRUM

De Drum heeft in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere plaats ingenomen en langzaam wordt ook duidelijk waarom dat is. Die drum is veel meer dan zijn vorm of geluid. Die drum is het antwoord op alle vragen omdat het wijs is, diep is, de verklaring is, pure energie is, een gereedschap is dat altijd ter beschikking staat. Sinds de Grote Conjunctie is er veel verander en gaat er nog veel meer veranderen. Het medicijnwiel met daarin opgesloten de natuurlijke beweging van onze planeet heeft lang als gids gediend en zal dat nog blijven maar de drum is er bij gekomen. Die verteld ons namelijk wat er van ons verwacht wordt in dat Aquariustijdperk (wat werkelijk begon 21 december 2020).

Niet langer gelden de regels van het Vissentijdperk dat in het teken stond van religieuze hiërarchie en macht over het individu. Met de Aquarius-energie zal de wereld transformeren naar meer menselijke waarden. Dat betekend dat we naar binnen mogen gaan, ons centrum wordt belangrijk. We hoeven niet langer naar de leraar buiten ons te luisteren maar worden ons eigen leraar. En de drum ondersteund dat proces op zoveel manieren. Helpt je die reis naar binnen te maken, helpt je te vertrouwen, helpt je de manifestaties neer te zetten. Kortom zorg dat je een drum krijgt, die is werkelijk de Wheel of Change voor je.