Ik vertrouw!

Alle thema’s

Ik vertrouw!

Vertrouw = Geschenk

Toen ik deze foto voorbij zag komen, was ik meteen weer terug in het paard en Sjamaan weekend. Hier wordt paardenwerk en sjamanistisch energiewerk bij elkaar gebracht. Met als doel de deelnemers de kans te geven delen in zich zelf te helen. De temperatuur was hoog en de paarden zochten de schaduw op. Ze waren minder zichtbaar dan in eerdere weekends door ons gegeven.  Zelf ervaar ik wat er plaats vond, de paarden op afstand, als een Gods geschenk. Zeggen dat alles Energie is en het ook vertrouwen zijn twee verschillende dingen.

Werken met energie

Juist omdat de paarden dit weekend lekker in de schaduw bleven en daardoor fysiek misschien minder spectaculair (romantiek, zie de afbeelding.. dromen wij niet allen van zo’n ontmoeting?) aanwezig waren kregen we de kans ze op een heel andere laag te ontmoeten. En wat was dat een feest, wat hebben ze weer voor ons gewerkt.. op energie niveau! En wat is het dan toch lastig voor ons mind mensen om te vertrouwen dat dat ook zo is. Gewend als we zijn aan het spektakel voor onze ogen, altijd maar op zoek naar een fysieke manifestatie van die energie.

Het paard dat het meest gebruikt wordt voor dit specifieke sjamanistische werk. Maggie werd door de paarden apart gezet zodat ze zich vrij kon maken voor haar fijngevoelige energiewerk met ons.  Haar bijdrage bestaat vooral uit helpen loslaten van emoties en  oude gedachten en het herkauwen en verteren van ideeën die ons saboteren. Terwijl wij op de plek waar we altijd met haar werken (buiten haar zicht deze maal) een medicijnwiel legde en inwijden, stond zij al klaar. Toen we het medicijnwiel gingen gebruiken en het weekend afronden met de inzichten die we hadden gekregen, stond Meggie te doen wat ze altijd deed; losmaken, herkauwen en verteren. Ze hielp ons in het medicijnwiel dieper te gaan op die manier en het proces te versnellen.

Vertrouwen, concentratie & discipline

Freek de Jonge doceerde die zondagavond in zomergasten, toen we allemaal lui op de bank bijkwamen van een prachtig weekend, wat ik in mijn vision quest al leerde. Alles begint met dat vertrouwen. Daarna komt er een focus en dan komt de beoefening, dan volgt de magie altijd! Daar kan je weer op vertrouwen. En of je nu timmerman bent, advocaat, kunstenaar, voetballer of sjamaan; dit is wat we hebben te doen, dit is wat we hebben te leren. De paarden hebben me dit weekend weer geleerd dat het met vertrouwen begint; ik vertrouw!

 

vertrouwen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *