sjamaan ritueel verborgen delen

Alle thema’s

sjamaan ritueel verborgen delen

Nachtritueel verborgen delen indrukwekkend

sjamaan ritueel verborgen delen was de eerste in een serie van 12 rituelen. Die ik deed met een groep Nieuwerkerkse sjamaan vrouwen. De Nieuwerkerkse bossen waren vrijdag 30 januari het decor voor een bijzonder ritueel. In een beren lodge kon er één voor één de participanten naar binnen om met hun zwarte kanten af te rekenen. De rest van de groep, stonden om de lodge en rattelde en trommelde voor de persoon in de lodge. Degene in de hut kon met healing bear niet allen naar zijn zwarte kanten kijken maar er ritueel ook afstand van nemen.

vuur op het westen

sjamaan ritueel verborgen delen

Buiten de lodge brand op het westen een vuur waarin symbolische een doek of shirt werd verbrand. Die de deelnemers al 2 weken droegen tijden hun focus op de zwarte kanten van hun persoonlijkheid. Het sjamaan ritueel verborgen delen gelooft dat dit een sterke manier is om van die delen af te komen en ze te aanschouwen. Het vuur was er voor transformatie van die kanten, transformatie naar nieuwe kwaliteiten. Kwaliteiten die meer verbonden zijn met de roots van de deelnemers. Geen aangeleerd gedrag of drama, maar eerlijk, open en hartstochtelijk wild te ze zijn.

sjamaan ritueel verborgen delen

We eindigde daar in het donkere bos met een ritueel waar bij de deelnemers met de rug tegen een boom staand hun wortels verbonden met de wortels van de boom om te leren wat roots zijn.. wat het betekend wortels te hebben, wortels met je oorspronkelijk opdracht, met jij zoals je was voor dat je geconditioneerd werd. maar ook je wortels met de voorouders. zij die je altijd beschermen en dragen, zij die altijd dichtbij zijn en je voeden en vormen. Naast onze geboorte root, voelde we ons sterk verbonden met de opdracht van de voorouders, de bomen en de plek

dank zeggen

We eindigen met dank te zeggen, dank voor de plek in het bos. Maar ook de spirits die ons steunde, het vuur dat ons hielp transformeren. Niet te vergeten de grootmoeders die altijd bij ons zijn. We dankten elkaar voor de aandacht en de liefde.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *