Sjamanendrum bouwen Amsterdam

Alle thema’s

De drum: Een reis door de tijd met klank en ritme

Een drum, een instrument met een rijke historie die al ver teruggaat in de tijd. Van oeroude sjamanendrums tot moderne drumstellen, de trommel heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in muziek, rituelen en ceremonies. In deze blog gaan we op reis door de tijd en bekijken we de fascinerende evolutie van die drum.

Oeroude wortels: Sjamanendrums en healing drums

De oudste drums ter wereld zijn waarschijnlijk sjamanendrums. Deze trommels werden gebruikt door sjamanen voor rituelen, healing en trance-verwekkende ceremonies. De trommelgeluiden en -vibraties werden gezien als een manier om contact te maken met de geestenwereld en om genezing te bewerkstelligen. Sjamanendrums worden vandaag de dag nog steeds gebruikt door sjamanen over de hele wereld.

Eigen drum

Naast sjamanendrums waren er ook healing trommels. Deze drums werden gebruikt voor het helen van fysieke en emotionele problemen. De geluiden van de drum werden verondersteld om negatieve energieën weg te jagen en om het lichaam en de geest in balans te brengen. Healingdrums worden nu nog steeds gebruikt door holistische genezers en in meditatiepraktijken.

De trommel in de muziek: Van marsmuziek tot rock-‘n-roll

Naast hun spirituele gebruik werden ritme instrumenten ook al vroeg in de muziek gebruikt. In marsmuziek werden trommels gebruikt om het ritme te houden en om de troepen aan te moedigen. In verschillende culturen over de hele wereld werden drums gebruikt voor begeleiding van zang en dans.
Met de opkomst van moderne muziekgenres zoals jazz, blues en rock-‘n-roll kreeg de drum een steeds prominentere rol. Drummers werden niet langer gezien als simpele ritmebegeleiders, maar als virtuoze muzikanten die een essentieel onderdeel van de muziek vormden.

Zelf je sjamanendrum bouwen: Een unieke creatieve ervaring

Tegenwoordig is er een toenemende interesse in het zelf bouwen van sjamanendrums. Dit is een unieke en creatieve manier om je eigen persoonlijke instrument te maken. Er zijn verschillende workshops en online tutorials beschikbaar die je stap voor stap leren hoe je een drum kunt bouwen.

Sjamanendrum bouwen Haarlem

Zelf een sjamanendrum bouwen is niet alleen leuk, maar het kan ook een waardevolle leerervaring zijn. Je leert meer over de constructie van drums, over verschillende materialen en over de technieken die worden gebruikt om drums te bespelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *