Alle thema’s

Heel giftige gedachten

vertaald uit het Engels – origineel Heel giftige gedachten was van Sandra Ingerman

Op een nacht had ik een krachtige droom. Ik stond met een groep collega’s. Ons gesprek leek hartelijk te zijn, maar ik werd me ervan bewust dat sommige collega’s paranormale, onzichtbare ‘stoten’ naar de anderen stuurden. Ik zou tegen iemand die een klap had gekregen zeggen: “Gaat het?” En dan naar de andere; “Heb je gezien wat je net deed?” Ik was geschokt door hoe onbewust mensen waren van hun gedrag.

Heel giftige gedachten en bevrijd jezelf

Mijn droom toonde de kracht van onze onzichtbare interacties. Als we observeren hoe mensen zich gedragen, lijkt er misschien geen sprake te zijn van vijandigheid. We kunnen een glimlach zien op het gezicht van iemand die naar ons luistert. Maar wat gebeurt er op een onzichtbaar niveau? We hebben een onzichtbare dimensie die we ‘geest’ noemen – een aspect dat ik noem ‘wie we zijn buiten onze huid’. Elke keer dat we in contact komen met anderen in de fysieke wereld vindt er ook een onzichtbare uitwisseling van energie plaats. Hier zijn enkele veelgebruikte zinnen die we gebruiken om het gedrag van anderen te beschrijven.

 • Voelde me neergeslagen.
 • Werd geschopt toen hij neerliep.
 • Ze heeft me in mijn rug gestoken.
 • Heb het gevoel dat er dolken uit zijn ogen kwamen.
 • De groep werd gegijzeld door zijn gedrag.
 • Kamer was gevuld met explosieve energie.
 • Ik heb een suggestie gedaan, maar ben niet gehoord.

Energie sturen

De energie van geweld werkt op een onzichtbaar, psychisch niveau, maar het heeft invloed op zowel onze fysieke als emotionele gezondheid. De energie is voelbaar. We voelen ons gewoon op geen enkel niveau goed als we leven en werken in een omgeving die gevuld is met woede of angst.
Alle inheemse culturen begrijpen het verschil tussen het sturen van energie – zoals woede – en het louter uiten ervan. Wanneer iemand woede uit, erkent hij eenvoudig het gevoel van woede, maar de woede heeft geen kracht of beweging die een ander schade zou kunnen berokkenen. In onze cultuur, waar we alleen erkennen wat er op een zichtbaar niveau gebeurt, ontkennen we dit andere niveau van bewustzijn, dus sturen we onze gedachten onbewust als ‘gifpijlen’, zonder ons te realiseren welke schade we aanrichten.

Emotie hebben

Wat voor soort gedachten sturen we? Zijn de gedachten die we naar anderen sturen vervuld van liefde, mededogen, vriendelijkheid en vergeving? Of zijn ze vervuld van haat, woede en angst? Het is belangrijk om te begrijpen dat het hebben van emoties en het uiten van emoties deel uitmaakt van de menselijke conditie. We weten uit onderzoek dat er ziektes kunnen optreden als we onze emoties niet uiten. Als mens is het ons recht om het scala aan gevoelens te hebben en uit te drukken, van vreugde en liefde tot angst en woede. Door onze emoties te uiten, voelen we ons levend.

Bewustzijn staat

Tegelijkertijd is het belangrijk dat we kijken naar wat voor situaties en interacties ons triggeren. We moeten de reactie stoppen en leren hoe we onze gedachten en gevoelens kunnen uiten, terwijl we tegelijkertijd de energie omzetten in positieve energie die helende energie is voor de planeet. Door de tijd heen hebben spirituele leringen geleerd dat onze uiterlijke wereld een weerspiegeling is van onze eigen innerlijke bewustzijnsstaat. Als we kijken naar de toestand van de wereld vandaag, zien we een weerspiegeling van onze eigen innerlijke wereld. Als we de wereld willen veranderen, moeten we ons concentreren op het veranderen van onszelf.

Manieren om energie te transformeren

En dit omvat ook de noodzaak om ons meer bewust te zijn van de gedachten die we uitzenden. Hier zijn enkele eenvoudige manieren waarop u kunt werken om energie te transformeren:

Vergeet niet te ademen: Ademen is een van de eenvoudigste manieren om energie te transformeren. Als u zich in een staat van reactie bevindt, wordt uw ademhaling oppervlakkig. Door diep te ademen, transformeer je op natuurlijke wijze je reactieve toestand.

Stel een intentie: als je je van streek voelt, zeg dan gewoon de volgende uitspraak tegen jezelf: ‘Ik moet uitdrukken hoe ik me op dit moment voel en ik vraag dat de energie van mijn gevoelens wordt omgezet in liefde en licht, zodat ik de wereld voed. met liefde

Gebruik een kostbaar beeld: de energie achter je emoties gaat naar alle levende wezens. Als je wordt geconfronteerd met iemand die sterke emoties oproept, denk dan aan een geliefde en leg zijn beeld op het gezicht van de persoon die je uitdaagt. U kunt bijvoorbeeld werken met het gezicht van een jong kitten of puppy, of met uw favoriete bloem. Welke gedachten wil je sturen naar degenen van wie je houdt?

En gebruik ook deze manieren

Gebruik de kracht van woorden: spirituele tradities leren dat woorden vibratie zijn en dat de woorden die we gebruiken ons leven beïnvloeden. Als kinderen gebruikten velen van ons de uitdrukking abracadabra. Dit is eigenlijk een oude Aramese uitdrukking Abraq ad habra, wat betekent ‘Ik zal creëren terwijl ik spreek.’ Gebruik de hele dag door woorden die je herinneren aan de energie van liefde.

Wees dankbaar: denk na over waar u dankbaar voor bent. Dankbaar zijn transformeert altijd je huidige bewustzijnsstaat.

Projectsterkte: heb geen medelijden met anderen van wie je denkt dat ze lijden – dit duwt ze alleen maar dieper in een gat. Als je mensen in hun goddelijke licht en perfectie ziet, help je ze de kracht te geven die ze nodig hebben om met hun problemen om te gaan.

Vergeet deze vooral niet!

Maak verbinding met de natuur: water kan je pijn wegspoelen. Visualiseer tijdens het wassen dat negatieve energie uit je stroomt en wordt omgezet in licht. Terwijl je in de wind staat, stel je dan voor dat de wind met zich meedraagt ​​wat moet worden losgelaten en in licht moet worden omgezet. Steek een kaars aan en stel je voor dat het vuur je intense gevoelens transmuteert. Je kan je problemen in de aarde begraven met de bedoeling dat de energie wordt omgezet in liefde.

Wees omringd door licht: als je voelt dat iemand energetisch vijandig tegenover je staat, stel je dan voor dat een beschermend licht je omringt. Sommige mensen denken dat ze omringd zijn door wit licht. Ik stel me voor dat ik opgesloten zit in een doorschijnend blauw ei. Zoek een kleur die bij je past.

4 Reacties

 1. Greetje van der Es

  Hartelijk hartelijk hartelijk dank voor dit artikel🙏🏻🧡

  Antwoord
  • Maria

   Wat is dit mooi en duidelijk .
   Dit zijn prachtige tools om mee aan de slag te gaan.
   Hier ben ik heel dankbaar voor.

   Antwoord
 2. Nelle Marcelle

  Wat een ontzettend mooi, en zeer leerzaam artikel. Ik krijg dit artikel onder ogen, nadat ik ontzettend, ontzettend kwaad ben geweest op een persoon die heel dicht bij mij staat. Oorzaak een intens gevoel van afwijzing in mij. Ik weet niet hoe ik met dit gevoel om moet gaan.
  Dank dank u wel.
  Nelle Marcelle

  Antwoord
 3. Petra Klein

  Sandra Ingerman’s boeken zijn échte aanraders , ze schrijft heel duidelijk en , ondanks dat haar meeste boeken Engelstalig zijn , goed te lezen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *