stap in een andere wereld

Alle thema’s

Hoe Maya haar innerlijke waarheid vond

Sjamanendrum brengt je naar binnen

Lang geleden, in een afgelegen dorpje, leefde een jonge vrouw genaamd Maya. Ze voelde dat er iets ontbrak in haar leven, een diep verlangen naar betekenis en vervulling. Op een dag hoorde ze over een mysterieus instrument dat de kracht had om de ziel te beroeren en innerlijke wijsheid te ontsluieren: was dat een sjamanendrum? Moest zij een Sjamanendrum bouwen?

vrouwen hart

Geïntrigeerd door het idee van zelfcreatie en het ontdekken van haar ware mogelijkheden, begaf Maya zich op een avontuurlijke reis naar het hart van het sjamanisme. Ze vond een oud, verweerd drum frame en begon vol verwachting met de bouw van haar eigen trommel. Eerst echte moest ze een passende huid zoeken.

Spirit provide us: Sjamanendrum bouwen!

Tot haar grote verbazing vond ze niet ver van de plek waar het houten frame lag een pracht hert. Het dier ademde niet meer maar ze kon ruiken dat het dier nog maar net overleden was. Ze twijfelde nog maar begreep dat er hier iets magische was voorbestemd. Deze twee cadeaus van spirit hoorden bij elkaar. Zij mocht dit gebruiken om haar verlangen naar een dieper weten te manifesteren.

onder de sjamanenboom

Instinctmatig wist ze wat ze moest doen. Ze pakte haar mes en met veel respect haalde ze een prachtig stuk huid van de rug van het dier. Terwijl ze met veel zorg en aandacht de stukken samenvoegde, voelde Maya een diepe verbinding ontstaan tussen haar hartslag en de resonantie van het hout, de essentie van het dier en haar eigen wezen. Ze ontdekte nog voor ze op de drum gespeeld had dat de trommel niet alleen een instrument was, maar ook een poort naar haar eigen innerlijke wereld.

De drum in harmonie met de energieën van de natuur en het universum.

Toen de sjamanendrum voltooid was, voelde Maya een onweerstaanbare drang om haar te bespelen. Haar handen omhelsden de drumstokken en ze begon te slaan op het strakgespannen vel. De trillingen verspreidden zich door haar hele wezen en openden de poorten van haar bewustzijn.

Met elke slag leerde Maya meer over zichzelf. Ze ontdekte krachtige ritmes die haar oeroude wijsheid wakker maakten. In de cadans van de trommel vond ze een bron van heling, in harmonie met de energieën van de natuur en het universum.
Het geluid van haar sjamanendrum trok anderen aan, als een roep van verlangen naar innerlijke transformatie. Mensen van alle leeftijden en culturele achtergronden voelden zich aangetrokken tot Maya’s spel. Ze werden gegrepen door de kracht van de drum en de belofte van persoonlijke groei. Wilden ook een Sjamanendrum bouwen en die innerlijke reis maken.

De sjamanen framedrum speelt een centrale rol in de levens van mens, dier en plant

Langzaam maar zeker begon de sjamanendrum frame een centrale rol te spelen in de levens van de mensen om Maya heen. Het werd een bron van genezing, inspiratie en verbondenheid. De trommelende gemeenschap groeide en bloeide, en de tribe die zo ontstond maakten samen het verschil in de wereld.

Maya’s reis als hoedster van de sjamanendrum werd een symbool van de reis van de held. Ze had zichzelf overwonnen, haar angsten en twijfels, en had de moed gevonden om haar innerlijke kracht te omarmen. En in dat proces ontdekten anderen hun eigen kracht en levensvreugde met het Sjamanendrum bouwen.

het innerlijke vuur van Sjamanendrum bouwen

Zo gaat het verhaal van de houten sjamanendrum voort, als een krachtig symbool van persoonlijke groei en zelfontdekking. Een instrument dat de poort opent naar de reis van iedere held die zijn drum durft op te pakken, waarin we allemaal onze eigen innerlijke wijsheid kunnen vinden en gelukkigere wezens kunnen worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *